Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a inaugurat extinderea Terminalului de Plecări. La ceremonie au participat și Prim-Ministrul României, Marcel Ciolacu, Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și alte personalități din administrația centrală și locală.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că este un moment de mare satisfacție și bucurie. El a subliniat importanța acestui proiect pentru creșterea și dezvoltarea continuă a aeroportului, care acum se află pe primul loc între aeroporturile regionale din România, după Otopeni, atât în ceea ce privește transportul de pasageri, cât și de mărfuri. Acesta a menționat că, începând cu 2008, Consiliul Județean Cluj a investit peste 400 de milioane de lei în dezvoltarea proiectelor aeroportuare, inclusiv 30 de milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare.

Extinderea Terminalului de Plecări a vizat o suprafață de aproximativ 7.200 de metri pătrați, incluzând două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru zboruri interne. Proiectul, cu o valoare totală de 365.708.900 lei, din care 129.619.000 lei reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene, contribuie semnificativ la îmbunătățirea capacităților de procesare. De asemenea, platforma de staționare a aeronavelor a fost extinsă cu aproape 9.000 de metri pătrați.

La eveniment au mai participat și Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, Vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, europarlamentarul Daniel Buda, și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here