Actrița Magda Catone este invitată mâine, 3 august, de la ora 11:00, la CasaTIFF pentru a susține un discurs despre întreaga sa carieră actoricească. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Mihnea Măruță.

Cu ocazia desfășurării Festivalului de Film Transilavănean în Cluj-Napoca, care a început în data de 30 iulie și se va încheia pe 9 august, mai mulți artiști de teatru și de film pășesc în inima Transilvaniei pentru a urmări lungmetrajele recent apărute pe plan național, dar și internațional.

Pe numele întreg, Magdalena-Marta Catone a absolvit Academia de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1982, la clasa profesorilor Amza Pellea și Ion Cojar, în 2018 a inițiat Festivalul de Teatru și Film ”Șerban Ionescu”, iar în prezent, este actriță la Teatrul Național din București. În curând, actrița va ajunge la 4 decenii de când se află pe marile scene, dar și pe ecranele românilor, debutând în 1981, în filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, capodopera lui Lucian Pintilie.

La TIFF, cinefilii o vor putea vedea în „Și atunci… ce e libertatea?” film al lui Andrei Zincă, bazat pe nuvela „Proiecte de trecut” a Anei Blandiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here