Primarul, Emil Boc, a anunțat pe Facebook că azi a fost semnat contractul pentru construcția metroului din Cluj Napoca, un proiect în valoare de peste nouă miliarde de lei.

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu declară că „este un proiect în valoare de peste 9 miliarde de lei (fără TVA)- finanțat parțial prin #PNRR (1,5 miliarde de lei, fără TVA)- care va transforma Municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești în localități moderne. Ministerul Transporturilor asigură majoritatea finanțării, dar Primăria Cluj-Napoca are datoria să deruleze eficient proiectarea și execuția celor peste 21 de km ai liniei de metrou ușor care va fi construit în zona metropolitană.”

Proiectul are la dispoziție atât proiectanți români, cât și turci, iar durata de lucru va fi de 96 de luni. In prima etapă construindu-se 9 stații și un depou, pe o distanță de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria – Europa Unită. Durata primei etape va fi încheiată până la termenul limită de august 2026. Urmând să înceapă cea de-a doua etapă, finanțată de MTI din alte fonduri, care vor avea ca scop alte 10 stații pe traseele Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații).

 

Sursa foto: Facebook

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here