Cluj-Napoca
Cluj-Napoca

273.717 este numărul persoanelor cu drept de vot în Cluj-Napoca!

Duminică 27.09.2020 vor avea loc alegerile locale! În toată tara se vor alege primarii, cosilierii locali, județeni și președinții de consilii județene.

Toată administrația locală va fi aleasă Duminica aceasta între orele 07-21.

Pentru a verifica la ce secție de votare sunteți arondat click aici!

În raza municipiului Cluj-Napoca sunt 273.717 de persoane cu drept de vot, acestea fiind invitate să-și exercite acest drept!
La nivel județean sunt 612.520 de persoane apte să-și exercite dreptul la vot, acestea fiind așteptate duminică în secțiile de votare.

Suma alocată pentru alegerile locale în județul Cluj este de 19.073.000 lei, iar numărul stampilelor “VOTAT” și celor de control este de 3.325 bucăți, respectiv 665 bucăți.

Din cauza situatiei epidemiologice cauzate de actuala pandemie, prim ministrul Ludovic Orban, a prezentat un set de masuri de igiena sanitara si distantare sociala, acestea fiind:

menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane/ minimum 4mp suprafata/persoana;

• asigurarea facilităților pentru spălatul sau dezinfecția regulată a mâinilor cu alcool 70% sau dezinfectant pentru mâini;

• asigurarea și montarea recipientelor unde se vor arunca mănușile și măștile folosite;

• asigurarea curățeniei, aerisirea frecventă și dezinfecția riguroasă a încăperilor, inclusiv a toaletelor;

• purtarea corectă a măstii;

• afișarea regulilor de acces și de protecție individuală în locuri vizibile;

• afișarea la loc vizibil a regulilor sanitare, marcarea distanței de 1,5 m între persoane ce intăa să-și exercite votul, cu bandă adezivă, pe podea;

• spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor (preferabilă portului de mănuși). În cazul în care participanții la procesul de vot utilizează mănusile, acestea vor fi schimbate frecvent, iar cei ce poartă mănuși vor fi instruiți să evite atingerea feței cu acestea;

organizatorii vor trebui să își dezinfecteze mâinile dupa fiecare contact cu persoanele care votează și trebuie să își schimbe masca la cel mult 4 ore sau ori de câte ori este nevoie.

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here