Acțiunea polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminaliatii Organizate Cluj-Napoca și a procurorilor DIICOT aduce în cursul zilei de 24.09.2020 în fata Tribunalului Cluj, un număr de 12 inculpați cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Cele 12 persoane sunt din Cluj și Hunedoara și au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de comercializare a drogurilor de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori.

În data de 23.09.2020, procurorii DIICOT – Servicul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de politie judiciara ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat 38 de percheziții la domiciuliul persoanelor suspecte pe raza județelor Cluj și Hunedoara. Ca urmare a perchezițiilor au fost reținute 12 persoane pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, acestea fiind prezente în fata Tribunalului Cluj.

În timpul perchezițiilor au fost găsite și confiscate, următoarele:

  • 525 grame de cannabis
  • 222 grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive
  • 6484 lei
  • 5 laptopuri telefoane mobile
  • 7 cântare electronice
  • un pistol de airsoft
  • instrumente pentru consumul drogurilor

Acțiunea a fost sprijinita de ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia și BCCO Târgu Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Acțiunea a fost că urmare a faptului că în perioada 2017-2020, o grupare formata din 28 de persoane aflate pe raza județelor Cluj și Hunedoara au desfășurat activități de comercializare droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive către consumatori.

DIICOT printr-un comunicat de presa menționează că “pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Autor: Marius Ianc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here